Fysik

lydens fart

25. oktober 2022 af saliey - Niveau: A-niveau

Hej, nogen kan hjælpe mig her

Vedhæftet fil: 1.jpg

Svar #1
25. oktober 2022 af saliey

anden del

Vedhæftet fil:2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2022 af ringstedLC

a) Lyden rejser mens "modtageren" reagerer ved start af uret. Lyden rejser ikke mens "modtageren" stopper uret:

\begin{align*} v &= \frac{s}{t} \\v &=\frac{13.49\,\textup{km}}{?\,\textup{s}}=\frac{13490\,\textup{m}}{?\,\textup{s}} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2022 af ringstedLC


Svar #5
25. oktober 2022 af saliey

#3

a) Lyden rejser mens "modtageren" reagerer ved start af uret. Lyden rejser ikke mens "modtageren" stopper uret:

\begin{align*} v &= \frac{s}{t} \\v &=\frac{13.49\,\textup{km}}{?\,\textup{s}}=\frac{13490\,\textup{m}}{?\,\textup{s}} \end{align*}

Jeg er faktisk lidt usikker her, skal jeg så finde tidsforskellen, hvor uret starter og stopper? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2022 af ringstedLC

Lav en tidsakse og indsæt begivenhederne i forløbet. Se så i hvor lang tid lyden rejser.


Svar #7
25. oktober 2022 af saliey

#6

Lav en tidsakse og indsæt begivenhederne i forløbet. Se så i hvor lang tid lyden rejser.

15 s? men jeg forstår ikke rigtige, hvorfor vi må ikke bruge den gennemsnitlige tid 9,25 s?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2022 af ringstedLC

Det skal du da endelig også gøre:

\begin{align*} &\qquad\qquad\quad\, \overset{t_1}{|}\!\textup{-----------\,tidsm\aa ling\,---------}\!\overset{t_3}{>\;\;\;} \\ &\underset{0}{\overset{\overset{\textup{lyd/lys}}{t_0}}{|}}\! \textup{---------}\overset{t_1}{ \underset{0.25}{|}} \textup{------------}\overset{t_2}{ \underset{0.15+9.25}{|}}\! \textup{--------}\overset{t_3}{ \underset{0.25+9.25+0.15}{|}} \textup{---}\!>\,\textup{t (sek.)} \\ &\;\;\; \underset{0}{|}\!\textup{--------\,"lydrejse"\,--------}> \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. oktober 2022 af ringstedLC

#8 -Tastefejl: 

\begin{align*} &\qquad\qquad\quad\, \overset{t_1}{|}\! \textup{--------------\,"tidsm\aa ling"\,-----------}\!\overset{t_3}{>\;\;\;} \\ &\underset{0}{\overset{\overset{\textup{lyd/lys}}{t_0}}{|}}\! \textup{---------}\overset{t_1}{ \underset{0.25}{|}} \textup{------------}\overset{t_2}{ \underset{0.25\,+\,9.25\,-\,0.15}{|}}\! \textup{--------}\overset{t_3} {\underset{0.25\,+\,9.25\,+\,0.15}{|}} \textup{---}\!>\,\textup{t (sek.)} \\ &\;\;\, \underset{0}{|}\! \textup{-----------\,"lydrejse"\,---------}> \end{align*}


Skriv et svar til: lydens fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.