Kemi

beregning om koncentration

29. oktober 2022 af soma3 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder stuck ved en opgave i kemi som jeg slet ikke kan komme videre i:

opgave 1.
Opskrive reaktionen for opløsning af Al2(SO4)3  i vand

Umiddelbart vil mit første bud være: Al2(SO4)3 +H2O -> Al2O3+3H2SO4

opgave 2: Hvad er koncentrationen af [Al(H2O)6]3+ i en 0,1 M opløsning af Al2(SO4)3

her har jeg ikke noget bud? er det fordi at reaktionen ser således ud:

Al2(SO4)3 +6H2O -> 2[Al(H2O)6]3+

opgave 3.

I litteraturen finder man pKa ca. 5,0 for [Al(H2O)6]3+. Opskriv reaktionsligning for den sure reaktion og beregn pKa-værdien ud fra den målte pH

(jeg har målt pH-værdien af 0,10 N Al2(SO4)3 til at være 2,60

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2022 af Heptan

1)

De beder om opløsningen, som er:

Al2(SO4)3 -> Al3+ + SO4(2-)    (ikke afstemt)

2)

Brug det afstemte reaktionsskema til at bestemme hvor mange Al3+ der kommer pr Al2(SO4)3. 0,2 M.

3)

[Al(H2O)6]3+ -> [Al(OH)(H2O)5]2+ + H+

Svag syre formlen:

pH = ½ (pKs - log(cs)

hvor pH = 2,60 og cs = 0,10.

Løs ligningen for pKs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2022 af mathon

3)

[Al(H2O)6]3+ -> [Al(OH)(H2O)5]2+ + H+

Svag syre formlen:

pH = ½ (pKs - log(cs)

hvor pH = 2,60 og cs = 0,20.

Løs ligningen for pKs.


Skriv et svar til: beregning om koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.