Matematik

Vektorfunktioner uden hjælpemidler

07. november 2022 af ajayisfire (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen vise mig hvordan man laver det her? (uden CAS)

Vedhæftet fil: vektorfunktionr.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. november 2022 af Amatøren

a)

r(1) = (2*1+1 , 12-1) = (3,0)

(Skrives normalt på vertikal form, som det er angivet i opgavebeskrivelsen).

_______________________

b)  

{ r(t) = (x(t),y(t)) , t ∈ R }

x(t) = 2t+1

y(t) = t2-1

_______________________

x(t) = 7 <=>

2t+1 = 7 <=>

2t = 6 <=>

t = 3

_______________________

y(t) = 8 <=>

t2-1 = 8 <=>

t2 = 9 <=>

t = 3 v t = -3

Idet x(t) = 7 og y(t) = 8 er opfyldt for samme parameterværdi, så ligger punktet Q på banekurven for r.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll} \textbf{a)}\\& \overrightarrow{r}(1)=\begin{pmatrix} 2\cdot 1+1\\ 1^2-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\ 0 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #4
07. november 2022 af ajayisfire (Slettet)

1000 tak


Skriv et svar til: Vektorfunktioner uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.