Matematik

algebra og tal

07. november 2022 af annoym2020 - Niveau: 9. klasse

hej alle. 

hvordan løser jeg de her opgaver?

 - Hvad er xyz, når x = 3, y = -7 og z = 4?

 Indtast det manglende tal:  [64/80]  =  /10

Hvad er gennemsnittet af 6,3; 2,5; 5,2 og 6? 

- mange tak

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2022 af MentorMath

Tror ikke helt jeg forstår hvad der menes med den øverste.. ?

______________________________________________________________________________________

Man finder gennemsnittet ved at lægge alle tallene sammen og dividere tallet med antallet af værdier.


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. november 2022 af OliverHviid

Hvis du blot mener hvad produktet af xyz er, så skal du bare gange de tre tal, dvs. xyz= 3*(-7)*4= -84

I toeren bliver du bedt om at reducere brøken. Du kan se at nævneren skal være 10. Det kan man få hvis man deler både tæller og nævner med 8. 64/8 giver 8, og 80/8 giver 10, dvs. 8/10 er den søgte brøk. Dette kan man også tjekke ved at udregne værdien af brøken. 64/80 giver 0,8, og 8/10 giver 0,8 - altså det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2022 af OliverHviid

Jeg glemte lige at knytte en yderligere kommentar til toeren: Man kan også opstille det som en ligning og løse mht. x, altså 64/80= x/10 ⇔ x= 640/80= 8, og det ses her igen at brøken så bliver 8/10.


Skriv et svar til: algebra og tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.