Matematik

f(x)=0.5x^2-5.5x+6*ln(x)+8, hvor x > 0

08. november 2022 af jeps0029 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave

En funktion f er givet ved forskriften

f(x)=0.5x^2-5.5x+6*ln(x)+8, hvor x > 0

a) bestem f'(x)

b) Løs ligningen f'(x)=0

c) Bestem monotoniforholdene for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2022 af Christianfslag

Brug CAS-værktøj til at bestemme den afledte, eller brug en tabel til selv at differentiere hvert enkelte led.

Brug igen CAS-værktøj til at løse ligningen.

Monotoniforholdet udtrykkes ved at tilkendegive i hvilke intervaller funktionen er hhv. aftagende og stigende.


Skriv et svar til: f(x)=0.5x^2-5.5x+6*ln(x)+8, hvor x > 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.