Matematik

Sandsynlighed for population på baggrund af stikprøve

18. november 2022 af star4 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

I en stikprøve på 1000 respondenter har 600 svaret "ja" til et underordnet spørgsmål. Dvs. p=0,6

Det oplyses derefter, at der er 5.329.470 personer i den danske befolkning. 

Hvilken fordeling kan bedst benyttes til at beskrive antallet, der har svaret "ja"?

Og er det på baggrund af ovenstående oplysninger muligt at beregne sandsynligheden for, at mindst 3,1 mio. vil svare "ja" til spørgsmålet, hvis hele befolkningen udspørges?

Jeg tænker, at 1. spørgsmål leder til, hvordan 2. spørgsmål kan beregnes, men jeg er på ingen måde sikker.. Er der nogen, der kan hjælpe? 

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2022 af peter lind

Binomialfordeling med n = 1000, p = 0,6


Svar #2
18. november 2022 af star4

Jeg glemte helt at skrive, at opgaven relaterer sig til faget statistik


Svar #3
18. november 2022 af star4

#1

Binomialfordeling med n = 1000, p = 0,6

Ja, det har jeg også tænkt.. Jeg kan dog bare ikke finde en måde at udregne sandsynligheden i spørgsmål 2 - har prøvet diverse beregnere på nettet, formler mv..


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2022 af peter lind

Du kan bruge dit CAS værktøj


Svar #5
18. november 2022 af star4

Tak! Jeg synes bare ikke, at vedhæftede giver nogen som helst mening.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2022 af peter lind

Jeg kender ikke dit CAS værktøj; men du i hvertfald slået forkert op.

Du skal udregne sandsynligheden for at der er mere end 3,1 millioner ja stemmer blandt hele Danmarks befolkning


Skriv et svar til: Sandsynlighed for population på baggrund af stikprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.