Matematik

Hjælp til maple enheder

18. november 2022 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

er der nogen der ved hvorfor maple ikke laver enheden "pæn"? 

Hvis jeg udelukkende skriver enhederne i resultatet kan maple godt finde ud af at det er 1000 Pa - så hvorfor kan den ikke det med talene? 

På forhånd mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2022 af ringstedLC

Hvis Maple "ikke ved", at en kvadratcentimeter er en titusindedel af en kvadratmeter, så bliver enheden jo bare N/cm2.

Dit resultat passer ikke med det vedhæftede:

\begin{align*} \sigma_n &= \frac{20\,\textup{N}}{15\,\textup{cm}^2}= \frac{20\,\textup{N}}{15\cdot 10^{-4}\,\textup{m}^2}= \frac{20\cdot 10^{4}\,\textup{N}}{15\,\textup{m}^2}=13.33\,\textup{kPa}\end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til maple enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.