Matematik

Bestem tallet k så omdrejningsleget for funktionen f(x)=√cos(x) har rumfanget π, når den nedre grænse er 0 og den øvre grænse er k.

22. november 2022 af Caroline12333 - Niveau: A-niveau

Opgaven er uden hjælpemidler så derfor er den lidt svær synes jeg, hvis der er nogen der kan hjælpe mig ville jeg sætte pris på det


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2022 af ringstedLC

Løs ligningen mht. k:

\begin{align*} R=\pi &= \pi\cdot\! \int_{0}^{k}\!\left(\sqrt{\cos(x)}\right)^2\mathrm{d} x \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem tallet k så omdrejningsleget for funktionen f(x)=√cos(x) har rumfanget π, når den nedre grænse er 0 og den øvre grænse er k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.