Matematik

Hjælp mig inden 11/12/22 ATV SIDSTE OPG

04. december 2022 af takforhjælpen01 - Niveau: 7. klasse

kan du hjælpe mig med den sidste 

6.3 

Hjulene på en ATV har en radius på 17 cm.
Efter at have kørt 2200 km skal dækkene skiftes.

skitsen er en vinkel trekant 

 |  \

 |     \

 |         \

 |             \

 |                \

 |                    \

 |                        \

 |                            \

 |                               \
? |                                 \
 |                                   \
 |                                     \  220 cm
 |                                       \
 |                                         \
 |                                           \
 |                                             \
 | _ _ _ _ _ _ 150 cm_ _ _ _ _ _  _\


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2022 af ringstedLC

6.2 Brug Pythagoras

6.3 

\begin{align*} Omk &= 2\cdot \pi\cdot r=...\;\textup{cm} \\ Omgange &= \frac{2200\cdot 1000\cdot 100\,\textup{cm}}{Omk} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2022 af StoreNord

6.2)
    Her har du vel brugt Pythagoras?
    Hvis du vil lave en pænere tegning, kan du bruge Geogebra. Den kan også checke din beregning.

6.3)
    På       Pi *17 cm roterer hjulet:                                                                              1 omgang
    På               1 cm roterer hjulet:                                1 / (Pi *17)     omgange
    På         2200 KM roterer hjulet                       hvor mange omgange?     
    


Svar #4
04. december 2022 af takforhjælpen01

forstår det ikke

er der en næmere måde i kan forklar det på


Svar #5
04. december 2022 af takforhjælpen01

hvor får du 1000 fra


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2022 af ringstedLC

\begin{align*} Omk &= ...\;\textup{cm} \\ Omgange &= \frac{2200\,\textup{km}}{Omk} =\frac{2200\cdot 1000\,\textup{m}}{Omk} =\frac{2200\cdot 1000\cdot 100\,\textup{cm}}{Omk} \end{align*}


Svar #7
05. december 2022 af takforhjælpen01

men hvis du siger 2 * pi * 17 giver det 107,8 men stadig hvor får du 1000 fra


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2022 af StoreNord

2200 km á 1000 m á 100 m

Hver af de 2200 km er 1000 m

Hver meter er 100 cm


Svar #9
05. december 2022 af takforhjælpen01

men kan du regne den for mig  altså regne det hele sammen inden den 11/12/22 meget gerne takke dig hvi s du gør det ellers får jeg ballade


Svar #10
05. december 2022 af takforhjælpen01

her er det


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2022 af StoreNord

#9
    Nej. Du har fået masser af hjælp i #0 og andre svar.
    Nu må du selv tage dig sammen og producere noget.
    Eller tage balladen, så din lærer forstår hvor langt ude du er.


Svar #12
05. december 2022 af takforhjælpen01

det er den sidste opg kan i ikke nok godt hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2022 af StoreNord

Giv dig tid.
6.3)
    På       Pi *17 cm roterer hjulet:                                                                              1 omgang
    På               1 cm roterer hjulet:                                1 / (Pi *17)     omgange
    På         2200 KM roterer hjulet                       hvor mange omgange?     

Hvor mange centimeter skal der stå på nederste linje i stedet for 2200 KM ?


    


Svar #14
05. december 2022 af takforhjælpen01

pi * 17 =53,40

og hvad betyder /


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. december 2022 af StoreNord

/ (skåstreg) er et divisions-tegn, ligesom colon (:)


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. december 2022 af StoreNord

UPS
Jeg beklager, at jeg har taget fejl af radius og diameter i #3 og #13
Det skal være:
6.3)
    På       2*Pi*17 cm roterer hjulet:                                                                              1 omgang
    På               1 cm roterer hjulet:                                1 / (2*Pi*17)     omgange
    På         2200 KM roterer hjulet                       hvor mange omgange?     
For øvrigt er Pi = cirka 3,14.


Skriv et svar til: Hjælp mig inden 11/12/22 ATV SIDSTE OPG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.