Matematik

Ekspontielle funktioner

12. december 2022 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan gennemgå de her punkter?

 - Antag der er 2 punkter på grafen for en eksponentiel funktion, hvad betyder det?

 - Lad y2=0,5*y1

- Opskriv 2 ligninger med de 2 punkter indsat

- lav brøken y2/y1

- Anvend en potensregneregel

- Isoler x2-x1

- Kald x2-x1 for T1/2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2022 af peter lind

se din formelsamling side 18


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2022 af ringstedLC

#0

Nogen der kan gennemgå de her punkter?

 - Antag der er 2 punkter på grafen for en eksponentiel funktion, hvad betyder det?

De kunne være:

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2022 af mathon

To punkter på grafen
                                        \small \left ( x_1,y_1 \right )=\left ( x_1,b\cdot a^{x_1} \right )
                                        \small \left ( x_2,y_2 \right )=\left ( x_2,b\cdot a^{x_2} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2022 af mathon

                        \small y_2=b\cdot a^{x_2}
                        \small y_1=b\cdot a^{x_1}

                       \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{1}{2}=\frac{b\cdot a^{x_2}}{b\cdot a^{x_1}}=\frac{ a^{x_2}}{ a^{x_1}}=a^{x_2-x_1}

                       


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2022 af mathon

                     \small \ln\left ( \frac{1}{2} \right )=\ln(a)\cdot \left ( x_2-x_1 \right )=\ln(a)\cdot T_{\tfrac{1}{2}}

                     \small T_{\tfrac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{\ln(a)}

             


Skriv et svar til: Ekspontielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.