Matematik

pls hjælp bestem kilopris der giver størst omsætning

16. december 2022 af DiamondII - Niveau: B-niveau

https://imgur.com/a/XINliFe


Svar #1
16. december 2022 af DiamondII

er helt lost på opgave b, har lavet a

f(x)= 581,25*0,977^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2022 af peter lind

Den side virker ikke


Svar #3
16. december 2022 af DiamondII

hvad betyder det


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2022 af Quarr

Differentier g og sæt så den differentierede funktion lig med 0. Det bliver så til en ligning du løser for x.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2022 af ringstedLC

#1: Din b-værdi er forkert. Og det skyldes sikkert, at du bruger en afrundet værdi af a:

\begin{align*} a &= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}&\textup{formel (109)} \\ a &= \sqrt[15-40]{\frac{410}{230}}=0.977...\approx 0.977 \\ b &= \frac{y_1}{a^{x_1}}&\textup{formel (110)} \\ b &= \frac{410}{0.997^{15}}=581.253...\approx 581.25 \end{align*}

hvilket ikke er "tilladt". Desuden bør der være det samme antal decimaler i beregnede værdier, når andet ikke er forlangt.

a) Med CAS:

\begin{align*} \textup{Definer } a &:= \sqrt[15-40]{\frac{410}{230}} &&\Rightarrow a= 0.977 \\ \textup{Definer }b &:= \frac{410}{a^{15}}&&\Rightarrow b= {\color{Red} 579.986 } \\ \textup{Definer}f(x) &:= b\cdot a^x &&\Rightarrow f(x)=579.986\cdot 0.977^x \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&& \textup{Define }g(x)=x\cdot f(x)\\\\&& \textup{Define }gm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\left ( g(x) \right )\\\\\\&\textup{Mest fordel-}\\& \textup{agtige pris:}\\&&\textup{solve}\left ( gm(x)=0,x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: pls hjælp bestem kilopris der giver størst omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.