Matematik

omsætning

23. december 2022 af mulleriedel - Niveau: C-niveau

LEGO holder hele tiden øje med deres omsætning. De har fundet ud af, at på et af deres produkter kan omsætningen beskrives ved følgende funktion:  f(x) = -0,005 · x2 + 4x

Her er f(x) omsætningen i tusinde kr., og x er afsætningen i antal solgte enheder.

a)  Hvor stor er omsætningen, hvis de sælger 100 enheder?

Jeg kan virkelig ikke hitte ud af denne opgave, nogle som kan forklarer det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=-0.005\cdot x^2+4\cdot x\\\\\textbf{a)}\\&& f(100)=-0.005\cdot 100^2+4\cdot 100=350\;\left (\textup{tusinde kroner} \right ) \end{array}


Svar #2
23. december 2022 af mulleriedel

Tusind mange tak


Skriv et svar til: omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.