Matematik

En binomialfordelt stokastisk variabel X. Hjælp

06. januar 2023 af linehh98 - Niveau: B-niveau

I et terningspil er sandsynligheden for at vinde i hvert spil 24%. Den stokastiske variabel X angiver antal vundne spil, når der spilles 20 gange 

Opstil et udtryk til beregning af P(X=6)

Bestem P(X2), og giv en fortolkning af resultatet  


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2023 af OliverHviid

Hvad har du selv prøvet? Hvor går du i stå henne?


Svar #2
06. januar 2023 af linehh98

Jeg har ingen ide om hvor man starter eller hvad man starter med er helt blank


Svar #3
06. januar 2023 af linehh98

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2023 af Ahmet9

For at opstille et udtryk til beregning af P(X=6), når vi spiller terningspil 20 gange, kan vi anvende formlen for binomialfordeling:

P(X=k) = (n! / (k! * (n-k)!) * p^k * (1-p)^(n-k))

her: n = antal gange spillet er blevet kastet (20 i dette tilfælde) k = antal gange vi har vundet (6 i dette tilfælde) p = sandsynligheden for at vinde i hvert spil (24% eller 0.24 i dette tilfælde)

Så P(X=6) = (20! / (6! * 14!) * 0.24^6 * 0.76^14)

For at bestemme P(X=2), skal vi blot udskifte værdien for k i formlen ovenfor.

P(X=2) = (20! / (2! * 18!) * 0.24^2 * 0.76^18)

Fortolkningen af resultatet af P(X=2) er sandsynligheden for at vinde 2 spil, når vi spiller terningspil 20 gange.


Svar #5
06. januar 2023 af linehh98

Tusind tak for hjælpen:)))


Svar #6
06. januar 2023 af linehh98

Er formlen for binominalfordelingen ikke P(X=r)= K n,r *P^r * (1-P)^n-r


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2023 af OliverHviid

Jo, og det er også den der står i #4. De har blot brugt k hvor du bruger r, men det gør ikke nogen forskel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2023 af Ellielind39

okay tak:))


Skriv et svar til: En binomialfordelt stokastisk variabel X. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.