Matematik

Differentialligninger (differentiallignings orden)

16. januar 2023 af SofiaHansen10 - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg står i en lettere kattepine. Jeg har en opgave omkring differentialligninger og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Er det at sige om hvorvidt det er 1. orden eller 2. orden?

Opgaven er således:
Angiv følgende differentialligningers orden:
a) 3y" + 8y' - y = 4t
b) da — 2ty¹ = 1 dt
c) M" (t) · t = M'(t) − 2M""(t)

Håber der er nogen som vil bruge tid på at forklare mig det, eller kan eventuelt sende et resultat på en af opgaverne og så må jeg forsøge skabe en sammenhæng.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2023 af peter lind

Hvis der kun optræder y' er det første orden

Hvis der kun optræder y'' og evt y' er det 2. orden

Hvis der kun optræder y''' og evt differentiation af lavere grad er det en 3. grads ligning o.s.v


Skriv et svar til: Differentialligninger (differentiallignings orden)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.