Matematik

cosinus ligning

25. januar 2023 af em99 - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne disse to opgaver uden hjælpemidler, men jeg har lidt svært ved det. 

a) Løs ligningen: 4cos(x) 2,x 0;2 .

b) Løs uligheden: 4 cos(x) 2, x 0;2 .

håber der er nogen der kan hjælpe 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2023 af StoreNord

4cos(x) 2,x 0;2          forstår jeg ikke.
4 cos(x) 2, x 0;2        forstår jeg heller ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2023 af SuneChr

# 0
Sådan præsenteres en ligning eller ulighed ikke officielt.
Der skal muligvis stå:
Løs  4·cos x = 2  for  0 ≤ x < 2π
Løs  4·cos x ≤ 2  for  0 ≤ x < 2π


Svar #3
25. januar 2023 af em99

Ja, det skal stå som du har skrevet :) men jeg er stadig tvivl hvordan løser man den første

Løs  4·cos x = 2  for  0 ≤ x < 2π
Løs  4·cos x ≤ 2  for  0 ≤ x < 2π


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} 4\cos(x) &= 2\;,\;0\leq x\leq 2\,\pi \\ x &= \cos^{-1}\left ( \tfrac{1}{2} \right )\Rightarrow x=...\;\vee\; x=... \end{align*}

b)

\begin{align*} 4\cos(x) &\leq 2\;,\;0\leq x\leq 2\,\pi \\ x &\leq \cos^{-1}\left ( \tfrac{1}{2} \right )\Rightarrow ... \end{align*}

Skitsér eventuelt 4 cos(x) og y = 2 for overblik.


Skriv et svar til: cosinus ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.