Matematik

Ligning for tangent

01. februar 2023 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, som kan hjælpe mig med denne her opgave?

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Opgave 8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{tangentligning:}\\&& y=f{\, }'(2)\cdot \left ( x-2 \right )+f(2) \end{array}


Svar #3
01. februar 2023 af cecilie1606

Må jeg spørge, hvorfor jeg får det til (vedhæftet fil). 

Hvad overser jeg? :)

Vedhæftet fil:Opgave 8 -1.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2023 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllllll} f(x)=&\frac{x^4-x^3}{x^2+4}\\\\ f{\, }'(x)=&\frac{\left (4x^3-3x^2 \right )\left ( x^2+4 \right )-\left ( x^4-x^3 \right )\cdot 2x}{\left (x^2+4 \right )^2}=\frac{4x^5+16x^3-3x^4-12x^2-2x^5+2x^4}{\left (x^2+4 \right )^2}\\\\& \frac{x^2\cdot \left ( 2x^3-x^2+16x-12 \right )}{\left (x^2+4 \right )^2} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2023 af ringstedLC

#3: Selvfølgelig!

Se at:

\begin{align*} afled(2)={\color{Red} f'(2)} &= 2 \;,\;f(2.)={\color{Red} f(2)}=1 \\y &= 2\cdot (x-2)+1 \\y &= 2x-4+1=(...)\end{align*}

og slet så lige det overflødige "."


Svar #6
01. februar 2023 af cecilie1606

#5

#3: Selvfølgelig!

Se at:

\begin{align*} afled(2)={\color{Red} f'(2)} &= 2 \;,\;f(2.)={\color{Red} f(2)}=1 \\y &= 2\cdot (x-2)+1 \\y &= 2x-4+1=(...)\end{align*}

og slet så lige det overflødige "."

Okay super!

Vil det så sige sådan her?

Vedhæftet fil:Opgave 8 - 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2023 af ringstedLC

Kontroller din ligning ved at tegne grafen for funktionen, punktet og brug tangentværktøj/kommando.


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.