Matematik

hvordan reducerer jeg udtrykket 12b*(a^2+b^2-2ab)/3*(a-b)?

05. februar kl. 18:21 af susanneandersen1234 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har en opgave, hvor jeg skal reducere udtrykket

12b*(a^2+b^2-2ab)/3*(a-b)

hvordan gør jeg det

Med venlig hilsen

Susanne


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar kl. 18:30 af Anders521

#0 Med (a2 +b2 -2ab) = (a-b)2 kan brøken omskrives til 12b·(a-b)2/3(a-b). Forkort brøken med 3(a-b).


Svar #2
05. februar kl. 19:26 af susanneandersen1234

Ja det er jeg godt klare over. Men hvordan forkorter man 

Men hvad bliver resultatet

Jeg får resultat til at blive 4b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar kl. 19:50 af Anders521

#2 Men hvis du er klar over brugen af kvadratsætningen og at brøken skal forkortes med 3(a-b), hvorfor så oprette indlægget? 


Svar #4
05. februar kl. 20:33 af susanneandersen1234

Vil det sige, at det er rigtigt det jeg har løst? Er nemligt usikker på at det er rigtigt jeg har gjort


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. februar kl. 20:47 af ringstedLC

#4: Nej, desuden kræver forkortningen, at der står:

\begin{align*} \frac{12b\cdot (a^2+b^2-2\,a\,b)}{3\cdot (a-b)}= \frac{12b\cdot (a-b)^{\cancel{2}}}{3\cdot \cancel{(a-b)}}&=4b\cdot (a-b)\\ &=4\,a\,b-4\,b^2 \end{align*}

Brug parenteser!


Svar #6
05. februar kl. 21:23 af susanneandersen1234

Super, så forstår jeg det bedre hvad jeg gjorde forkert. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: hvordan reducerer jeg udtrykket 12b*(a^2+b^2-2ab)/3*(a-b)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.