Matematik

En funktion f er for x>0 givet ved

12. februar kl. 17:24 af HA2004 - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe mig med vedlagte opgave?:) Det skal helst laves gennem n-spire. På forhånd mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar kl. 18:00 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar kl. 18:02 af ringstedLC

a) Definér og plot f.

b) Differentier f, bestem ekstrema, fortegnsvariation og lav "sildeben". Husk betingelsen: x > 0

c) Løs f '(x) = al = -6


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar kl. 18:09 af peter lind

a) Brug dit CAS værktøj

b)differentier f(x). Find nulpunkterne for f'(x). Imellem nulpunkterne er grafen enten monoton voksende eller monoton aftagende og dermed er f'(x)>0 eller f'(x) < 0

c) grafen for f'(x) har samme hældning som tangenten, så løs ligningen f'(x) = -6


Svar #4
12. februar kl. 18:14 af HA2004

Forstår nu b og c, tak. Men hvad vil det sige at der står x>0, altså ift opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar kl. 18:48 af ringstedLC

#4: "En funktion f er for x > 0 givet ved" betyder, at betingelsen gælder for funktionen i hele opgaven:

\begin{align*} f(x) &= 2\cdot (x^3-4)\cdot \ln(x)+2\;,\;x>0 \end{align*}

I denne opgave skyldes betingelsen, at "ln" kun er defineret for positive værdier. Dette forhold gælder også for den afledede, så det giver ingen mening at undersøge monotonien for x ≤ 0


Skriv et svar til: En funktion f er for x>0 givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.