Matematik

vindmølle energi

17. februar 2023 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej det handler om vindmøller

a) 4 *1000000 W/300.000 er det korrekt
c) 115*150 m/1000= 17 km?

1000 * antal W * antal timer er det sådan beregner elforbrug?

1 Kwh er det 1000 Watt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2023 af ringstedLC

a) Nej:

\begin{align*} \frac{300000\,\textup{husstande}}{115\,\textup{m\o ller}} &= \frac{...\;\textup{husstande}}{1\,\textup{m\o lle}} \end{align*}

c) Korrekt.

\begin{align*} \textup{Effekt: {\color{Red} k}W} &= 1000\,\textup{W} \\ \textup{Energi: kWh} &= 1000\,\textup{W}\cdot \textup{h(our)} \end{align*}

da energi = effekt gange tid.


Svar #3
18. februar 2023 af shain

b) 4*1000000*115= 460.000.000 watt?

Svar #4
18. februar 2023 af shain

Kan man omskrive formlen for kwh til:

kWh= antal W* antal timer/1000?

Svar #5
18. februar 2023 af shain

Tænker på hvor meget det vil koste at have et apparat tændt i 2 timer med en watt på 30? 30 w*2/1000 antal kwh?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2023 af ringstedLC

b) Næsten korrekt.

\begin{align*} \textup{Total effekt} &= 4\cdot 1000000\,\textup{{\color{Red} W}}\cdot 115=460.000.000\,\textup{W} \\&= 115\cdot 4\,\textup{MW}=460\,\textup{MW} \end{align*}


Svar #7
18. februar 2023 af shain

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2023 af ringstedLC

#4: Nej, da:

\begin{align*} \textup{kWh} &= \textup{W}\cdot \textup{timer}\cdot 1000 \\ &\;{\color{Red} \neq }\;\frac{\textup{W}\cdot \textup{timer}}{1000} \end{align*}


Svar #9
18. februar 2023 af shain

tak

Skriv et svar til: vindmølle energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.