Matematik
FP9 matematik Har Magnus ret i sin påstand?
13. marts kl. 00:44 af
yuyu2
-
Niveau: 9. klasse
Magnus påstår, at man kan omskrive formlen i den gule boks til C=F/1,8 - 32
Formlen i den gule boks: F= 1,8*C+32
C er temperaturen målt i grader celsius.
F er temperaturen målt i grader fahrenheit.
C = (F - 32) / 1,8 (gange begge sider af lighedstegnet med 1,8)
1,8 * C = F - 32 (tilføj 32 til begge sider af lighedstegnet)
1,8 * C + 32 = F
Magnus påstår, at man kan omskrive formlen i den gule boks til C=F/1,8 - 32
Formlen i den gule boks: F= 1,8*C+32
C er temperaturen målt i grader celsius.
F er temperaturen målt i grader fahrenheit.
C = (F - 32) / 1,8 (gange begge sider af lighedstegnet med 1,8)
1,8 * C = F - 32 (tilføj 32 til begge sider af lighedstegnet)
1,8 * C + 32 = F
Svar #2
13. marts kl. 02:29 af MentorMath
Hej,
Dine omskrivninger er rigtige - dog bekræfter de ikke Magnus påstand om, at F = 1,8·C + 32 kan omskrives til C = F/1,8 - 32 (idet vi ikke kan komme fra C = F/1,8 - 32 til C = (F - 32) / 1,8).
Jeg har vedhæftet beregningerne som bilag, da det i dette tilfælde er mere overskueligt at bruge en brøkstreg frem for en skråstreg.
Vedhæftet fil:Skærmbillede 2023-03-13 023310.jpg
Skriv et svar til: FP9 matematik Har Magnus ret i sin påstand?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.