Kemi

Hvad skal der til for at få 12 i skriftlig kemi A?

16. marts kl. 16:09 af lakk - Niveau: A-niveau

Hvad skal der til for at få 12 i skriftlig kemi A når der maksimalt gives 150 point i alt for de 15 delopgaver? Ved I hvor mange procent korrekte svar/point man skal have for at få 12?

Eller ved I hvor mange delvist forkerte/helt forkerte opgaver der er 'tilladt'?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts kl. 17:11 af BirgerBrosa

Karakteren gives ud fra en helhedsvurdering. Alle opgaver er ikke nødvendigvis lige meget værd. Det er derfor umuligt at sige noget om.

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts kl. 23:05 af forvirretteenager

Som #1 også siger så er det en helhedsvurdering og jeg er ikke sikker på om der menes at ens egen besvarelse ikke nødvendigvis er lige meget værd eller om det er de maksimale point der er tale om. Men jeg har fået at vide det er 10 point pr. opgave, hvilket også giver mening for 150 point for 15 opgaver.

Hvis ikke du har undersøgt det endnu, så siger læreplanen at hvis du opfylder følgende, så vil du få 12:

Eksaminanden demonstrerer fagligt overblik ved inddragelse af relevant kernestof og relevante metoder i besvarelsen af de givne problemstillinger. Besvarelsen er struktureret, klar og præcis. Tankegangen fremstår klart ved anvendelsen af fagsprog, grafer, figurer, modeller, beregninger, digitale værktøjer og forklarende tekst. Eksaminanden kan med uvæsentlige mangler gennemføre kvalitative og kvantitative analyser af såvel kendte som for eksaminanden nye problemstillinger. Eksaminanden demonstrerer metodisk overblik ved analyse og vurdering af eksperimentelt arbejde og data. Eksaminanden inddrager relevant faglig viden ved perspektivering og diskussion af kemiske metoder, anvendelser og problemstillinger. 

Ja, der skal jo helt klart være styr på stort set hele besvarelsen. Det er der ingen tvivl om, men generelt, hvis du skal have 12 i skriftlige prøver, så skal du ikke have nogle store fejl. Det skal overordnet set være ubetydelige fejl.

Det kan være at du laver en tastefejl med pKs og pH når du skal snakke om f.eks. pufferkapacitet, hvor der tydeligvis menes pKs. Det kunne være en mindre fejl.

Men hvis du i et andet tilfælde opskriver en reaktion forkert i en opgave, hvor du bliver bedt om det, så kan det begynde at koste point og hvis du laver et par af de fejl, så kan du gå ned i karakter. 

Jeg ved ikke om der findes oversættelsesskalaer for kemi. Det ser ikke sådan ud, men der ser ud til at matematik har nogle: https://www.ft.dk/samling/20182/almdel/buu/bilag/2/2061636.pdf

Det er lige omkring 90% af pointene, i de fleste tilfælde, du skal have for at få 12, så mon ikke det samme gør sig gældende for kemi.


Skriv et svar til: Hvad skal der til for at få 12 i skriftlig kemi A?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.