Matematik

ligning for tangent

28. marts kl. 09:56 af javannah5 - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave? Hvordan starter jeg ud? Jeg har svært ved løse opgaven med den slags ligning.

Vedhæftet fil: 2023-03-28 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts kl. 10:52 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts kl. 10:59 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& f(2)=7\\\\&& f{\, }'(x)=x\cdot y=2\cdot 7=14\\\\&\textup{tangentligning:}\\&&y=f{\, }'(x_o)\cdot \left ( x-x_o \right )+y_o\\\\&&y=14\cdot \left ( x-2 \right )+7\\\\\\&&y=14x-21 \end{array}


Svar #3
28. marts kl. 11:24 af javannah5

hvad med denne opgave, har det også lidt svært med at komme igennem den?

Vedhæftet fil:2023-03-28 (3).png

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts kl. 14:12 af SuneChr

For alle x gælder
- 1 ≤ sin x ≤ 1
A·sin x  kan højst antage værdien A.
Aflæs derfor y hvor kurven har sit maksimum.


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.