Matematik

Funktion

28. marts kl. 13:25 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: A-niveau

Heeyy,

Jeg har brug for jeres hjælp til denne lille opgave, da jeg selv har for "tyndt" stof til at kunne argumentere 

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Funktion.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts kl. 13:58 af oppenede

Argumenter for at begge led i den afledede er positive


Svar #2
28. marts kl. 14:10 af yyyyyyyyyyyy

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts kl. 14:59 af SuneChr

f '(x) = 3x2 + 10 > 0 for alle x ∈ R


Svar #4
28. marts kl. 15:06 af yyyyyyyyyyyy

Kan du prøve at beskrive det mere detaljeret med ord :(

#3

f '(x) = 3x2 + 10 > 0 for alle x ∈ R


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts kl. 15:33 af StoreNord

Første led af f'(x) er altid positivt. da selv en negativ x kun kan kvadreres til noget positivt.
Og så længe man kun lægger noget positivt til, vil den vokse.


Svar #6
28. marts kl. 15:48 af yyyyyyyyyyyy

Ohhh tusind tak :))


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. marts kl. 16:37 af AMelev

x2 kan være 0, men det får ikke ikke afgørende beydning. 3x2? ≥ 0 ⇔ 3x2? + 10 ≥ 10 altså posiv

Du kunne også argumentere ud fra dit kenskab til 2.gradpolynomier. Grenene opad, da a = 3 er poositiv.
Diskriminanten d = -4·3·20 negativ, så der er ingen rødder, altså ligger parablen over 1.aksen.


Svar #8
28. marts kl. 16:55 af yyyyyyyyyyyy

Det er en god idé, det prøver jeg at gøre så :))

Men er det nok stof til at kunne argumentere?

#7

x2 kan være 0, men det får ikke ikke afgørende beydning. 3x2? ≥ 0 ⇔ 3x2? + 10 ≥ 10 altså posiv

Du kunne også argumentere ud fra dit kenskab til 2.gradpolynomier. Grenene opad, da a = 3 er poositiv.
Diskriminanten d = -4·3·20 negativ, så der er ingen rødder, altså ligger parablen over 1.aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. marts kl. 22:26 af AMelev

Ja, matematik er simpelt. Når du har vist det, du skal, er målet nået.
Først argumenterer du for, at f ' er positiv i hele R, og deraf følger at f er voksende.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.