Matematik

Skæringspunkt mellem linjen og cirklen

04. april kl. 12:21 af Sarahmipmip - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med opgave b :) det ville virkelig være en stor hjælp

Hvis der nogle der sidder inde med en god metode eller bare gode ideer må de rigtig gerne skrive

Opgaven er på det vedhæftede skærmbillede

Jeg har bestemt linjens ligning til at være: 

                 (x - 6)^2 + (y - 7)^2 = 4^2

- Sarah


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april kl. 12:50 af ringstedLC

a)

\begin{align*} C=(7,6) &= (a,b)\;,\;r=4 \\ (x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2 \\(x-{\color{Red} 7})^2+(y-{\color{Red} 6})^2 &= 4^2={\color{Red} 16} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april kl. 13:03 af ringstedLC

b)

\begin{align*} l:-x+2y &= 10 \\ y &= (...) \\\\ \bigl(x-7\bigr)^2+\bigl((...)-6\bigr)^2 &= 16 \\ x &=\left\{\begin{matrix}x_1\\x_2\end{matrix}\right. \\\\ -x_1+2y_1=10\;&,\;-x_2+2y_2=10 \\ y_1=...\;&,\;y_2=... \\ S_1=(x_1,y_1)\;&,\;S_2=(x_2,y_2) \end{align*}


Svar #3
04. april kl. 13:03 af Sarahmipmip

Det er vel det samme som ligningen men hvad ville være skæringspunkterne?


Svar #4
04. april kl. 13:04 af Sarahmipmip

Nårh okay tak


Svar #5
04. april kl. 13:17 af Sarahmipmip

okaj jeg skal bare lige være sikker:) er det rigtigt at:

                       S(1) = (3, 6.5)
                       S(2) = (9, 9.5)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april kl. 13:54 af ringstedLC

Ja. Kontrol:

- Tegn cirklen og linjen.

- Bestem punkterne med skæringsværktøjet.

NB. Opgaven kan udføres som kontrollen. Det kræver, at arbejdsgangen beskrives i svaret.


Svar #7
04. april kl. 15:08 af Sarahmipmip

okay tak:)


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem linjen og cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.