Matematik

Areal ud fra vektor

10. april 2023 af blis1204 - Niveau: B-niveau

"i et koordinatsystem i planen er givet to punkter A(-3,7) og B(5,-10)"

samt en vektor: -7 2

a) bestem arealet af parallelogrammet udspændt af vektor AB og vektor a

Hvordan udregner man dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2023 af peter lind

|AB||a|*sinus(v) hvor v er vinklen mellem AB og a


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} A &= \left | \textup{det}\bigl(\vec{a},\vec{b}\,\bigr) \right | &&\textup{formel (61)} \\ \textup{det}\bigl(\vec{a},\vec{b}\,\bigr) &= \bigl | a_1\,b_2-a_2\,b_1 \bigr | &&\textup{formel (58)} \end{align*}


Svar #3
11. april 2023 af blis1204

Hvordan er det nu man regner AB ud og hvor kommer det lille b fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2023 af Anders521

#3

Du spørger om følgende:

Hvordan er det nu man regner AB ud [?]

Du danner vektoren AB ud fra punkterne A(a1,a2) og B(b1,b2) ved at tage differensen ml. de respektive koordinater, dvs. du har vektoren AB = (b1 - a1, b2 - a2).


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2023 af ringstedLC

#3: Det er generelle formler fra din FS.


Skriv et svar til: Areal ud fra vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.