Matematik

Kombinatorik og sandsynlighed med en terning

26. april 2023 af nighthunter21 - Niveau: B-niveau

Har altid haft problemer med sådan noget her her:

En terning kastes 250 gange

a) Bestem det mest antal sandsynlige seksere

b) Bestem de antal seksere som vil betegnes som exceptionelle udfald til eksperimentet

c) Bestem sandsynligheden for præcist at tre af gange bliver et ulige antal øjne

Jeg er stået helt af ved dem allesammen…


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2023 af Moderatoren

Prøv at beskrive dine problemer, så er det meget lettere og hurtigere at hjælpe dig.

En hjælp er dog at bruge din formelsamling: https://uvm.dk/-/media/filer/uvm/udd/gym/pdf18/maj/180509-formelsamling-matematik-b---stx-2018.pdf?la=da


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2023 af AMelev

Der er tale om gentagelse af et eksperiment (kast med en terning), hvor man kun skelner mellem to udfald (succes/fiasko) og dermed binomialfordelinger.
I a) og b) er X = antal seksere, så X ~ b(250,1/6)
I c) er Y = antal ulige udfald, så Y ~ b(250,1/2)

a) Det mest sandsynlige antal seksere er middeltallet μ (se formelsamling), hvis det er et helt tal. Ellers er det et af de to hele tal på hver side af middeltallet. Bestem sandsynligheden for dem (se formelsamling) også hvilken,der er størst.

b) Beregn spredningen σ (se formelsamling). De ekceptionelle udfald ligger uden for [μ-3σ,μ+3σ].

c) Beregn P(Y=3)


Skriv et svar til: Kombinatorik og sandsynlighed med en terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.