Kemi

Beregninger

19. juni 2023 af Cassidyy - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med, hvordan man er kommet frem til følgende svar?

Billede er vedhæftet.

Vedhæftet fil: SN 0.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Opgave 1:

Du bruger formlen

π = R*T*c

Vi isolerer T:

T = π/(R*c)

c skal være koncentrationen af alle opløste dele:

c = 37,5 g/L / 198,17 g/mol + 2*(3,8 g/L / 74,5513 g/mol) = 0,29117 M

Så vi har

T = 714*103 Pa / (8314,46 L*Pa/(K*mol) * 0,29117 M ) = 295 K = 22 oC

Opgave 2:

Mon ikke det er noget med at bruge formlen

pH = pKa + log[HCO3-] / (0,03 * pCO2)

Jeg ved ikke lige hvordan man finder [HCO3-] ud fra det med NaCl.

Opgave 3:

Normalt atmosfærisk tryk er 101,325 kPa. 

Andelen af vanddamp udgøres af 100% - 13% - 76% - 5% = 6%

Så vandets partialtryk er

0,06 * 101,325 kPa = 6,080 kPa

Opgave 4:

Vi bruger samme formel som i opgave 1.

c = 3 * 3*10-3 M + 0,9 g/L / 180 g/mol = 0,014 M

π = 0,082057366080960 L*atm/(K*mol) * (273 + 25 K) * 0,014 M = 0,342 atm


Svar #2
19. juni 2023 af Cassidyy

Mange tak!!


Skriv et svar til: Beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.