Kemi

Angiv koncentration af argon i en vandig opløsning

08. august 2023 af medicinstuderende4 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

er det ikke ideal gas loven man skal bruge til at udregne denne? 

Angiv koncentrationen af argon i en vandig opløsningen gennemboblet med en medicinsk luftblanding der indeholder 1% argon, når nedenstående ligevægt indstiller sig ved 37C og et totalt lufttryk på p=1000 hPa

Ar(g) <---> Ar(aq) 

facit er 13,1 mikro mol 

pi=R*T*ci

1000hPa/8,314kPa*L/(mol*K)*310,15K = 0.3878 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal nok bruge partialtrykket af argon:

pargon = 1% * 1000 hPa = 10 hPa

og så er det vel noget med Henrys lov?

pi = KH * ci

Jeg kan ikke lige finde en værdi for Henrys konstant for argon/vand ved 37o, men jeg kan finde at den ved 25o er 

KH = 710 atm/M

Dette giver

cargon = 0,009869233 atm / 710atm/M = 13,9 μM (ved 25oC)


Svar #2
08. august 2023 af medicinstuderende4

Okay mange tak. 


Skriv et svar til: Angiv koncentration af argon i en vandig opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.