Matematik

Funktioner ligning

16. september kl. 07:58 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Hej. Hvordan løser jeg denne opgave:” Løs ligningen f(x)=-1”

Dette er funktionsforskriften: f(x)=x^3-3x+1

Billede af selve grafen er vedhæftet.

Tak.
Vedhæftet fil: IMG_9324.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september kl. 09:09 af mathon

På grafen aflæses
                                    \small x^3-3x+1=-1

for
                                    \small x=\left\{\begin{matrix} -2\\1 \end{matrix}\right.


Svar #2
16. september kl. 09:51 af hfstudentt

Men, hvordan kommer du frem til det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september kl. 10:01 af mathon

     

På grafen aflæses punkterne:

                                                          \small \left ( -2,-1 \right )\quad \left (1 ,-1 \right )
                                  


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september kl. 13:48 af ringstedLC


Skriv et svar til: Funktioner ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.