Matematik

Sammensatte ligninger

22. september kl. 17:30 af Kingzen - Niveau: B-niveau

Jeg er simpelthen gået helt kold i spørgsmål b, c og d. (Se billede)

Har forsøgt i timevis, men jeg kommer konstant frem til et kvadrat og ikke et rektangel som opgaven beskriver.

Indtil videre har jeg b.la. forsøgt med:

A=x*y (areal)

150=2x+2y

y=75-x

Prøver så at sammensætte den:

A(x)=x*(75-x)

A(x)=75x-x^2

Er der nogen her, der kan gennemskue hvordan det sættes sammen for at få et rektangel?

Det ville være en kæmpe hjælp, da det kniber lidt med at få fat i min underviser henover weekenden :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september kl. 17:47 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september kl. 18:17 af mathon

#0  Bemærk:    Et kvadrat er også et rektangel, men et specielt et.

                         Så x = y = 37.5 er korrekt beregnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september kl. 20:03 af ringstedLC

Uden kravet om en rektangulær indhegning ville det største areal fås ved en cirkel med omkredsen 150 m. Og da den eneste firkantede figur som cirklen kan omskrive er et kvadrat, må et kvadratisk rektangel give det størst mulige areal.


Skriv et svar til: Sammensatte ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.