Matematik

Matematikk lektier -Kinesiske mur

24. september kl. 21:46 af Elisar - Niveau: 8. klasse
Bygningen af Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur er mere end 5000 km lang.

Den er bygget over flere perioder af et stort antal personer.

Man mener, at

kinaten-kinesiske-mur.him

? ca. 300 000 personer byggede den første del af muren omkring år 220 f.Kr. omkring år 440 e.Kr. blev endnu et stykke af muren bygget af andre 300 000 personer

? 100 år senere blev 1 800 000 personer tvunget til at bygge 120 km af muren

? størstedelen af muren blev bygget fra 1368-1644.

Hvor mange år er det siden, man begyndte at bygge på Den Kinesiske Mur?

21

22 Hvor mange personer har, ifølge oplysningerne, bygget på Den Kinesiske Mur i de første 800 år af murens historie?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september kl. 22:24 af SuneChr

22)
De første begyndte                     220 f.Kr.
800 år senere = 800 + (- 220) = 580 e.Kr.
Tæl personerne sammem imellem de to årstal.

Opret ikke flere tråde med nøjagtigt samme indhold:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2077286


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september kl. 23:33 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september kl. 23:45 af SuneChr

"Hvor mange år er det siden, man begyndte at bygge på Den Kinesiske Mur"?
Når man skal udregne længden af en årrække, der strækker sig henover tiden for Kristi fødsel*, der sættes
til år 0, kan man bruge en tallinje med de negative tal, 0 og de positive tal. De negative tal er tiden før Kr.f.,
og de positive tal er tiden efter.
Svaret på spørgsmålet er så, 2023 - (- 220) = ...... år
_____________
*  Kristi fødsel er, så vidt vides, ikke år 0, men vi regner med 0 for nemheds skyld. Differencen har kun
videnskabelig interesse og er ret lille i forhold til et par tusinde år.
 


Skriv et svar til: Matematikk lektier -Kinesiske mur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.