Matematik

Pythagoras, er helt væk, pls hjælp!

01. oktober 2023 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Jeg ved ikke hvis det er rigtigt de beregninger jeg har lavet. Og hvis selve svaret er rigtigt. Er der nogen der kan forklar simple måder på hvordan jeg løser dem?
Vedhæftet fil: IMG_4470.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} a &= \tan\bigl(\angle A\bigr)\cdot b \\ a &= \tan\bigl(67.4^{\circ}\bigr)\cdot 10=24 \\\\ c^2 &= a^2+b^2\;,\;\textup{Pythagoras formel} \\ c &= \sqrt{a^2+b^2}\;{\color{Red} \neq }\;10 \\ \textup{Husk:\;Hypotenusen }c &\textup{ er st\o rre end }a\textup{ og }b\textup{, men mindre end }a+b \\ &\quad c > a\;,\;c>b \;,\qquad\qquad c<a+b \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2023 af ringstedLC

b) Her er du helt væk.: Læg hånden over b og få:

\begin{align*} b &= \frac{a}{\tan\bigl(\angle A\bigr)}=... \end{align*}

Brug så Pythagoras til c.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. oktober 2023 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Pythagoras, er helt væk, pls hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.