Matematik

ligninger

24. oktober 2023 af guddiii - Niveau: A-niveau

For en bestemt type kasse med kvadratisk bund og låg er prisen for materialet til låget 10 kr./m^(2), og prisen for materialet til sider og bund er 8 kr./m^(2). Kassens rumfang er 1 m^(3).

a) Opstil et udtryk for den samlede materialepris som funktion af sidelængden af kassens bund.
Prisen for materialet til låget og siderne er 2*10 kr./m^(2)
Prisen for materialet til siderne er 4*8 kr./m^(2)
derved vil funktionen hedde: 
f(x):=2*10+4*8 ? Udført
f(1) ? 52


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2023 af peter lind

Hvad er spørgsmåler?


Svar #2
24. oktober 2023 af guddiii

jeg forstår bare ikke hvordan jeg skal opstille et udtryk'


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2023 af ringstedLC

#0 Din funktion/udtryk giver 52, uanset sidelængdens størrelse.

a)

\begin{align*} R=1 &= x^2\cdot h\Rightarrow h=\frac{1}{x^2} \\ O(x) &= 2\,x^2+4\,h\,x \\O_{pris}(x) &= (...) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2023 af ringstedLC

#0 Opgaven har ikke noget at gøre med en ligning. Titlen kunne være: "Funktionsudtryk for overflade" el. lign.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.