Matematik

Indre og ydre funktion

29. oktober 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Er der en som kan hjælpe mig med hvad den indre og ydre funktion af denne funktion er:

(7x+2)6

er det:

ydre: x6

indre: 7x+2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2023 af MentorMath

Hej,

Ja det er helt korrekt:)

Normalt vil man nok fx kalde den indre funktion for y og den ydre funktion for z, så vi har y = 7x+2 og z = y6, men det er en lille detalje.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2023 af peter lind

Ja. Du har selv fundet det rigtige svar men bemærk du må ikke bruge ens navne til forskellige variable. Du kalder 7x+2 for x


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2023 af christensenc

Ja, det er rigtigt. Du kan evt. tage et kig på kædereglen for at se den rette notation: kald den ydre funktion y = u6 og den indre funktion er dermed u = 7x + 2


Skriv et svar til: Indre og ydre funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.