Matematik

4x^7 - 5x^3 + x + 1

31. oktober 2023 af hhxelev1 - Niveau: B-niveau

Differentiering af funktionen step for step
f(x)=4x^7 - 5x^3 + x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2023 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Gør det step for step – også i nye tråde


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Anvend:}&\left ( k\cdot x^n \right ) {}'=k\cdot \left ( x^n \right ){}'=k\cdot n\cdot x^{\, n-1}\textup{ for hvert led.} \end{}

\small \begin{array}{llllll} \left (4x^7-5x^3+1x^1+1x^0 \right ){}'=&4\cdot \left ( x^7 \right ){}'-5\cdot \left ( x^3 \right ){}'+1\cdot \left ( x^1 \right ){}'+1\cdot \left ( x^0 \right ){}'=\\\\& 4\cdot 7\cdot x^{7-1}-5\cdot 3\cdot x^{3-1}+1\cdot 1\cdot x^{1-1}+1\cdot 0\cdot x^{0-1}=\\\\& 28x^6-15x^2+1 \end{}


Svar #3
31. oktober 2023 af hhxelev1

Kan du forklare hvad man skal gøre, skridt for skridt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2023 af mathon

Kender du ikke
sammenhængen:
                                   \small \small \small \left ( k\cdot x^n \right ){}'=k\cdot \left ( x^n \right ){}'=k\cdot \left ( n\cdot x^{\, n-1} \right )=\left (k\cdot n \right )\cdot x^{\, n-1}\; ?


Svar #5
31. oktober 2023 af hhxelev1

Nej, desværre ikke, kan du forklare hvad man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2023 af mathon

\small \textup{Til kontrol:} \; \; \; \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\left ( 4x^7-5x^3+x+1 \right )


Svar #7
31. oktober 2023 af hhxelev1

Hvad med denne?

g(x) = 3e^x – ½x^4 + 10x - π


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2023 af Moderatoren

#7

Beskriv dine problemer med den. Forstod du hjælpen i den første?


Svar #9
31. oktober 2023 af hhxelev1

Ja, men kan du hjælpe med at løse den, ligesom du gjorde med den første?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2023 af Moderatoren

Du skal jo selv løse den. Hvilke problemer har du med den?


Svar #11
31. oktober 2023 af hhxelev1

Den skal differentieres


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2023 af Moderatoren

Opret en ny tråd, hvor du:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Tråden er låst for yderligere indlæg.