Matematik

Gør rede for at en funktion er løsningen til en differentialligning

02. november 2023 af HA2004 - Niveau: A-niveau

Kan nogle med denne opgave, hvor man skal finde ud af om en funktion er løsningen til en differentialligning. Jeg har vedhæftet opgaven. På forhånd tak:)

Vedhæftet fil: miv.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2023 af peter lind

Gør prøve

Det vil sige at du indsætter f(x) på y's plads og regner det ud.

Hvis venstre side og højre side giver samme resultat er det en løsning ellers ikke


Svar #2
02. november 2023 af HA2004

Regner ud hvordan? Kan du vise det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} y' &= 3\cdot \frac{y}{x}+x^2 \\ \bigl(x^3\cdot \ln(x)\bigr)' &\overset{?}{=} 3\cdot \frac{x^3\cdot \ln(x)}{x}+x^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2023 af peter lind

venstre side:  y' = (x3ln(x) )'  = ?

Højre side:   3*f(x)/x + x2 = ?


Skriv et svar til: Gør rede for at en funktion er løsningen til en differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.