Kemi

kemi - ph - pks opgaver

06. november kl. 13:44 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej, Er der nogle der kan hjælpe med at foiklare og vise hvilke formler de bruger til at beregne disse opgaver (trinvis gerne) Jeg har virkelig probs med de forksellige formler til at beregne det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november kl. 14:17 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november kl. 16:01 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{58.}\\& \textup{F\o r tils\ae tning:}\\&&pH=&pK_s+\log\left ( \frac{n_B}{n_S} \right )\\\\&&pH=&9.25+\log\left ( \frac{\left (0.5\;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )}{\left (0.5\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.2\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )} \right )=\\\\&&& 9.25+\log\left ( \frac{0.05}{0.10} \right )=8.95\\\\\\& \textup{Efter tils\ae tning:}\\&&pH=&9.25+\log \left ( \frac{\left (0.05\;\mathrm{mol} \right )-\left ( 0.020\;\mathrm{L} \right ) \cdot\left ( 0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right ) }{\left ( 0.10\;\mathrm{mol} \right )+\left ( 0.020\;\mathrm{L} \right ) \cdot \left (0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )}\right )=8.92 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november kl. 16:41 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{59.}\\&\textup{der sker intet med pH,}\\&\textup{da forholdet }\frac{\left [ NH_3 \right ]}{\left [ {NH_4}^+ \right ]}\textup{ ikke \ae ndres.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november kl. 17:22 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{60.}\\&\textbf{a)}\\&& CH_3COOH\textup{:}&\frac{1.75\;\mathrm{g}}{60.052\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.029\;\mathrm{mol}\\\\&& CH_3COONa\cdot 3H_2O\textup{:}& \frac{5.82\;\mathrm{g}}{136.079\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.043\;\mathrm{mol}\\\\&&& pH=9.25+\log\left(\frac{0.043}{0.0291}\right)&=&9.42 \\\\\\&\textbf{b)}\\&&n\left(\textup{HCl}\right )&\left(0.005\;\mathrm{L} \right )\cdot \left(2.0\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.01\;\mathrm{mol}\\\\&&pH_{\textup{efter:}}&9.25+\log\left(\frac{0.043-0.01}{0.0291+0.01} \right )&=&9.18\\\\&& \Delta pH&9.42-9.18&=&0.24 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november kl. 17:26 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{61.}\\&& b) \end{}        fordi \small pK_s=7.21


Svar #6
06. november kl. 17:30 af SkolleNørd

#2

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{58.}\\& \textup{F\o r tils\ae tning:}\\&&pH=&pK_s+\log\left ( \frac{n_B}{n_S} \right )\\\\&&pH=&9.25+\log\left ( \frac{\left (0.5\;\mathrm{L} \right )\cdot \left (0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )}{\left (0.5\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.2\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )} \right )=\\\\&&& 9.25+\log\left ( \frac{0.05}{0.10} \right )=8.95\\\\\\& \textup{Efter tils\ae tning:}\\&&pH=&9.25+\log \left ( \frac{\left (0.05\;\mathrm{mol} \right )-\left ( 0.020\;\mathrm{L} \right ) \cdot\left ( 0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right ) }{\left ( 0.10\;\mathrm{mol} \right )+\left ( 0.020\;\mathrm{L} \right ) \cdot \left (0.1\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )}\right )=8.92 \end{}

Kna du forklare ''tilsætningen''? Forstår det ikkee.


Svar #7
06. november kl. 17:35 af SkolleNørd

#4

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{60.}\\&\textbf{a)}\\&& CH_3COOH\textup{:}&\frac{1.75\;\mathrm{g}}{60.052\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.029\;\mathrm{mol}\\\\&& CH_3COONa\cdot 3H_2O\textup{:}& \frac{5.82\;\mathrm{g}}{136.079\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}&=&0.043\;\mathrm{mol}\\\\&&& pH=9.25+\log\left(\frac{0.043}{0.0291}\right)&=&9.42 \\\\\\&\textbf{b)}\\&&n\left(\textup{HCl}\right )&\left(0.005\;\mathrm{L} \right )\cdot \left(2.0\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )&=&0.01\;\mathrm{mol}\\\\&&pH_{\textup{efter:}}&9.25+\log\left(\frac{0.043-0.01}{0.0291+0.01} \right )&=&9.18\\\\&& \Delta pH&9.42-9.18&=&0.24 \end{array}

Hvilke formler bruger du i b?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november kl. 17:41 af mathon

#6
       Når der tilsættes 0.002 mol HCl mindskes antal mol svag base (NH3) med 0.002 mol og den svage  
       syre (NH4+) øges med 0.002 mol.
       


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november kl. 17:47 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{62.}\\&& 10.4=9.25+\log\left ( \frac{n(NH_3)}{n({NH_4}^+)} \right )\\\\&& 10.4-9.25=\log\left ( \frac{n(NH_3)}{n({NH_4}^+)} \right)\\\\&& 1.15=\log\left ( \frac{n(NH_3)}{n({NH_4}^+)} \right)\\\\&& 10^{1.15}=\frac{n(NH_3)}{n({NH_4}^+)}\\\\&& \frac{n(NH_3)}{n({NH_4}^+)}=14.13 \end{}   


Skriv et svar til: kemi - ph - pks opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.