Matematik

Grænseværdi via CAS værktøj

09. december 2023 af Anonym706 - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer ved at løse en opgave via et CAS-værktøj. 
Opgaven lyder følgende:

Torben vil bygge en opbevaringskasse af ædeltræ, bundfladen skal være dobbelt så lang som den er bred (længderne x og 2x). Højden kalder vi h. Træet koster 0,04 kr. pr. cm², og bunden skal være dobbelt tykkelse. Den samlede pris skal være 150 kr.

Formler for den samlede pris og en formel for rumfanget af kassen.:
Pris_Kasse = 0,24(x2+xh)
V_Kasse = 2 * ((625/x)-x) * x2

Bestem den værdi af  x , der giver det største  rumfang til prisen
Jeg har skrevet formlen op i et cas-værktøj, i dette tilfælde Nspire, men den kan ikke løse det, grundet mangel på en grænseværdi. Er der nogle der ved hvordan jeg skriver den op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2023 af peter lind

(x2+x(625/x -x ) = x2+625 -x2 = 625 uafhængig af x Det er simpelthen noget vrøvl. Hvordan har du fået det

Der mangler oplysninger om opgaven.

Vedlæg altid opgave


Svar #3
09. december 2023 af Anonym706

Her er opgaven:


Svar #4
09. december 2023 af Anonym706

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2023 af peter lind

Du blev bedt om at vedlægge den originale opgave og hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2023 af Anders521

#5 Opgaven kan findes på nettet.

Vedhæftet fil:Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2023 af peter lind

a)

De to lange sider har arealet  2x*h

De to korte sider har arealet x*h

Bunden har arealet x*2x

Husk at bunden skal være dobbelt så tyk som siderne

Prisen er 150 = ?

Rumfanget er længde*bredde*højde


Skriv et svar til: Grænseværdi via CAS værktøj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.