Matematik

Statistik - tosidet ANOVA - konfidensinterval på én værdi

11. december 2023 af jamenhalløjsa - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, Jeg får givet følgende opgaven, men kan simpelthen ikke få regnet t_{1-\alpha/2} korrekt.. Er der en der kan hjælpe mig på vej med den korrekte formel?

Jeg har vedhæftet opgaveinformationerne, hvor en besvarelse af et spørgeskema skal undersøges. 

Selve spørgsmålet lyder:

"Ved kun at tage svarene fra ledige personer i 2021 i betragtning er det observeret, at 24 ud af 100 svarede 'Meget svært'. Hvilket af følgende svar indeholder den bedste beregning af 95% konfidensintervallet for denne andel?"

Af svarmulighederne kan jeg se af resultatet, at svaret skal være 0.24\pm 1.96 \sqrt{\frac{0.1824}{100}}, men med mine beregninger når jeg bare ikke til de 1.96:// 

Jeg beregner i R-studio

Vedhæftet fil: Opgaven.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2023 af peter lind

Hvad mener du med at du ikke når de 1,96 ?

Der gælder at σ2 =n*p*(1 -p)  og dermed er 95% usikkerheden

±kσ/n k er et konstant tal for 95% usikkerheden. I gymnasiet er den opgivet til 2. Mere nøjagtig er den 1,96. Hvis du vil have det mere nølagtig må du slå det op på dit CAS værktøj


Skriv et svar til: Statistik - tosidet ANOVA - konfidensinterval på én værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.