Matematik

Afstand mellem top og bund på graf

08. marts kl. 18:04 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej

Kan ikke helt finde ud af, hvordan jeg skal svare på den sidste del i spørgsmål a i min opgave (afstand mellem top og bund) nogle som kan hjælpe?

Har regnet opgave b og fået svaret til 1,14*10^6. Er det korrekt??

Har vedhæftet et billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts kl. 18:31 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts kl. 18:36 af jl9

Sinus funktionen er max 1 og min -1. Og den er så ganget med -9.75.

Jeg får b til at være 1145300 mm^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts kl. 18:45 af AMelev

106 mm = 1 km, så det lyder ikke troværdigt.

sin(....) svinger mellem -1 og 1, så -9.75·sin(...) må svinge mellem -9.75 og 9.75.

Tegn grafen og bestem min og max som tjek.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts kl. 19:45 af ringstedLC

#3 Ja, men 106 mm2 = 1 m2

b)

\begin{align*} A_{overflade} &= l_{overflade}\cdot b_{overflade} \\ &= 1000\cdot \int_{0}^{1000}\sqrt{1+f'(x)^2}\,dx \\ A_{overflade} &= 1143533.5\,(\textup{mm}^2)\approx 1.14\,(\textup{m}^2) \end{align*}

a) Afstanden er 2 gange amplituden uden fortegn.


Svar #5
08. marts kl. 19:54 af Eca

Passer det så at b) er 1,14 * 10^6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts kl. 19:57 af jl9

Ja. Det er resultatet i kvadrat-mm.


Svar #7
08. marts kl. 20:00 af Eca

Ok, tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts kl. 08:16 af M2023


Skriv et svar til: Afstand mellem top og bund på graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.