Kemi

Beregn hastighedskonstanten, k, ved 760K

30. marts kl. 13:33 af Rumballsm - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven. Det er KUN det sidste spørgsmål jeg skal have hjælp til, altså spørgsmål D) Beregn hastighedskonstanten, k, ved 760K.

Ea for reaktionen er 1,66*10^5 J/mol

Jeg kender i øvrigt hastighedskonstanten ved 700K, den er k=0,011

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts kl. 14:30 af Sveppalyf

Du bruger formlen

ln\left ( \frac{k_{2}}{k_{1}} \right )=-\frac{E_{a}}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_{2}}-\frac{1}{T_{1}} \right )

k1 er hastighedskonstanten ved temperaturen T1.

k2 er hastighedskonstanten ved temperaturen T2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts kl. 15:01 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts kl. 15:31 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{d)}\\&& \ln\left ( \frac{k_{760\;\mathrm{K}}}{0.011} \right )=-\frac{1.66\cdot 10^5\;\mathrm{\frac{J}{mol}}}{8.314\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}}}\cdot \left ( \frac{1}{760\;\mathrm{K}}-\frac{1}{700\;\mathrm{K}} \right )=2.2518\\\\&& \frac{k_{760\;\mathrm{K}}}{0.011} =e^{2.2518}=9.5052\\\\&& k_{760\;\mathrm{K}}=0.011\cdot 9.5052=0.105 \end{}


Svar #4
31. marts kl. 21:38 af Rumballsm

#3

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{d)}\\&& \ln\left ( \frac{k_{760\;\mathrm{K}}}{0.011} \right )=-\frac{1.66\cdot 10^5\;\mathrm{\frac{J}{mol}}}{8.314\;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}}}\cdot \left ( \frac{1}{760\;\mathrm{K}}-\frac{1}{700\;\mathrm{K}} \right )=2.2518\\\\&& \frac{k_{760\;\mathrm{K}}}{0.011} =e^{2.2518}=9.5052\\\\&& k_{760\;\mathrm{K}}=0.011\cdot 9.5052=0.105 \end{}

Hvordan sætter du billeder ind i tråden uden man skal åbne dem i en separat fane?


Skriv et svar til: Beregn hastighedskonstanten, k, ved 760K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.