Matematik

Bestem de værdier af t, for hvilke a ⃗ og b ⃗ er parallelle.

29. august kl. 19:21 af MagnusPins - Niveau: B-niveau

Jeg har løst opgave a


Svar #1
29. august kl. 19:21 af MagnusPins

Evt. Hjælp med at beregne det i Maple


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august kl. 19:31 af Anders521

#0 For at løse b) skal du løse ligningen det(a,b) = 0 mht. skalaren t.


Svar #3
29. august kl. 19:41 af MagnusPins

Så sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august kl. 19:50 af jl9

Der er noget galt med resultatet. Kan du prøve en anden Maple kommando istedet for det():

Determinant()


Svar #5
29. august kl. 19:53 af MagnusPins

Sådan

Vedhæftet fil:asdasd12312312.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august kl. 19:59 af jl9

hmmm, måske sådan her:

M := <<t-1,2>|<3,t>>

Determinant(M)


Svar #7
29. august kl. 20:01 af MagnusPins

Virker stadig ikke

Vedhæftet fil:123123.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august kl. 20:06 af jl9

Beklager, så ved jeg det ikke, har ikke Maple. Men det er ret ligetil at regne determinanten af en 2x2 matrix:

\begin{vmatrix} a & c \\ b & d \end{vmatrix} =ad-bc


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august kl. 20:17 af jl9

Jeg læser mig til at man i Maple vist skal skrive

with(LinearAlgebra):

inden man bruger Determinant() kommandoen


Svar #10
29. august kl. 20:39 af MagnusPins

Har prøvet, men giver dette mening

Vedhæftet fil:123123213123.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august kl. 20:43 af jl9

Ja, t2 - t - 6 = 0 giver mening. Så er der bare tilbage at bestemme de værdier af t som opfylder den ligning (dvs løse andengradsligningen)


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august kl. 20:52 af Anders521

#10 I Maple kunne du skrive følgende (blot et eksempel):

               

Vedhæftet fil:Determinant in Maple.png

Svar #13
29. august kl. 20:58 af MagnusPins

Men det giver mig det forkerte svar?


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. august kl. 21:18 af Anders521

#13


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. august kl. 21:19 af Anders521

#13        

       

Vedhæftet fil:Determinant in Maple1.png

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. august kl. 21:20 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. august kl. 21:27 af mathon

                     \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\\\& \left|\begin{matrix}t-1&3\\2&t \end{matrix}\right|=(t-1)\cdot t-6=0\\\\ &t^2-t-6=0\\\\ &t=\left\{\begin{matrix}-2\\3 \end{}\right. \end{}


Svar #18
31. august kl. 13:44 af MagnusPins

Hvordan får du (t-1)*6-6 ? Altså hvordan ved du at -6 er -?


Svar #19
31. august kl. 13:55 af MagnusPins

Nu forstår jeg hvad du har gjort, men min matematik lærer sagde at jeg ikke måtte bruge determinantten.


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. august kl. 14:24 af Anders521

#19 Hvad må du så bruge?


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.