Matematik

hældningsvinkel + ligning

31. august kl. 13:37 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg mistænker stærkt, at jeg har løst denne opgave heeelt forkert. Jeg tænkte, at det blot var samme måde som når man skal vinde hældningsvinklen.

Nogen der vil tjekke efter. Billede 1 er opgaven, og billede 2 er min besvarelse. Tak på forhånd. Go' weekend :)


Svar #1
31. august kl. 13:37 af hfstudentt

Min besvarelse: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august kl. 14:13 af jl9

Det er meget tæt på. I dine to sidste linjer, prøv og efterregn hvad -2,28+7 giver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august kl. 14:38 af mathon

                \begin{array}{lllllll} y=\tan(30\degree)\cdot x+b\\\\ 7=\frac{\sqrt{3}}{3}\cdot 4+b\\\\ b=7-\frac{4\sqrt{3}}{3}=\frac{21-4\sqrt{3}}{3}\\\\\\ y=\frac{\sqrt{3}}{3}x+\frac{21-4\sqrt{3}}{3}\\\\ \end{}


Svar #4
31. august kl. 15:33 af hfstudentt

Uuu, my bad.

Det bliver så plus i stedet - altså: y=0,57x+4,72

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august kl. 16:13 af ringstedLC

#4 Du har en afrundingsfejl på a og får derfor en forkert b.

Du har i en anden tråd skrevet noget om senere at tage matematik på niveau A. Væn dig derfor allerede nu til at anvende eksakte beregninger (se indstillinger i Wordmat) og resultater som i #3.


Skriv et svar til: hældningsvinkel + ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.