Fysik

Bestem energi, der skal tilføres

05. september kl. 19:14 af dennis13434 - Niveau: C-niveau

Hej med jer. Er vedhæftede svar muligt til denne opgave?

Hvor meget energi skal der tilføres 1,2 kg is med temperaturen -18 grader c, for at fordampe det ved 1 atm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september kl. 19:47 af mathon

\begin{array}{llllllll}\textup{Isens opvarmning}\\ \textup{fra -18 til 0}\degree C:\\& E_{\textup{opv.}}^{\textup{ is}}=\left(1.2\;\mathrm{kg }\right)\cdot \left(2.0\;\mathrm{\frac{kJ}{kg\cdot K} }\right)\cdot \left(18\;\mathrm{K} \right )=43.2\;\mathrm{kJ} \end{}


Skriv et svar til: Bestem energi, der skal tilføres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.