Matematik

Andengradspolynomium - Model

10. september kl. 12:44 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, hvor jeg skal bestemme, i hvilket årstal, der er 35000 mennesker med aids. Jeg har fået givet en funktion, og jeg opstiller og løser ligningen: solve(f(x)=35000,x) 

her er x antal år efter 2000

Jeg ender med at få x=6,8.

Er svaret i 2006 eller i 2007? Vil man skulle runde op her??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september kl. 12:51 af mathon

Hvilket årstal efter år 2000?
I 2006.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september kl. 16:54 af SuneChr

Vi har:
0 ≤ x < 1       ⇒  årstal  2000
1 ≤ x < 2       ⇒  årstal  2001
...
n ≤ x < n +1  ⇒  årstal  (2000 + n)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september kl. 17:25 af SuneChr

# 0            "Er svaret i 2006 eller i 2007? Vil man skulle runde op her??"
Lad os tænke os et barn født i år (2024). Året er på 366 dage, og det halve år er på 183 dage.
Dag nr. 183 er 1. juli. Er barnet født imellem 1. januar og 30. juni, ville året være 2024, og hvis
barnet er født mellem 1. juli og 31. december, ville året være 2025, hvis vi skulle runde op.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september kl. 18:18 af oppenede

Ja du skal afrunde op. x=6,8 betyder 6.8 år efter 2000, og for at være præcis kan man sige:
  Ifølge modellen vil niveauet have passeret 35000 i opgørelsen for 2007 (og ikke i 2006).

Om niveauet rammer 35000 i 2006 eller 2007 ifølge modellen er umuligt at sige, uden også at kende datoen på året hvor antallet opgøres.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september kl. 22:31 af SuneChr

Vi må antage, da vi ikke får andet at vide, at antallet af AIDS ramte personer er stigende fra året 2000,
indtil antallet af tilfælde er mindst 35000. x = 6,8 er beliggende i intervallet  6 ≤ x < 7 , hvor hele
intervallet repræsenterer året 2006. Det er for så vidt uden betydning, på hvilken dag i året regnskabet
gøres op.

Trådstarter kunne passende give os funktionens ordlyd, - eller endnu bedre,
hele den originale opgaves ordlyd.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - Model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.