Matematik

En model

25. september 2024 af ss15 - Niveau: A-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med denne opgave? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2024 af peter lind

f(x) = a*x2+bx+c

f(x) = 0 => c=0

f(3,7/2) =  5,5m)

f(3,7) = 0


Svar #3
25. september 2024 af ss15

Forstår ikke helt. Er dette regneforskriften?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2024 af Eksperimentalfysikeren

Den første linie i #2 viser regneforskriften med bogstaver. De tre næste kan bruges til at finde a, b og c. (Der er en parentes for meget i tredie linie.)


Svar #5
26. september 2024 af ss15

Nåååå, men hvorfor divideres der med to? Er det ikke hele parablen, som jeg skal finde regneforskriften for?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2024 af Eksperimentalfysikeren

Toppunktets x-værdi er midt mellem nulpunkterne, hvoraf det ene er 0.


Svar #7
26. september 2024 af ss15

Tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2024 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&&f(x)=-1.60701x^2+5.94594x \\\\ \textbf{b)} \end{}

              M's areal kan deles op i to dele:
                                                                              Et rektangel med siderne (3.1 - 2.3)  og  f(3.1)

                                                                        og

                                                                                       \int_{3.1}^{3.7}f(x)\mathrm{d}x


Svar #9
26. september 2024 af ss15

Hvordan får du det resultat fra a?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2024 af mathon

        \begin{array}{lllllll}\#9\\ && \textup{Define }f(x)=a\cdot x^2+b\cdot x\\\\&& \textup{solve}\left\{\begin{matrix}f\left(\frac{3.7}{2} \right )=5.5\\&,\left\{a,b\right\}\\f\left(3.7\right)=0 \end{}\right. \end{}


Skriv et svar til: En model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.