Matematik

Integralregning ved substitution

10. oktober 2024 af Fatima1602 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen som kan hjælpe med denne opgave

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2024 af peter lind

Du kan  substituere t =  sin(x)  dt = cos(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textup{S\ae t}\\&& t=\sin(x)\\\\&&\frac{\mathrm{d}t}{\mathrm{d}x}=\cos(x)\Rightarrow \cos(x)\mathrm{d}x=\mathrm{d}t\\\\\\&& \int_{0}^{\pi}\sin(x)\cos(x)\mathrm{d}x=\int_{0}^{0}t\, \mathrm{d}t=0 \end{}


Svar #4
10. oktober 2024 af Fatima1602

Kan du lave nogle ekstra mellemregninger, fordi forstår ikke helt hvordan du går fra step 2 til step 3 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textup{S\ae t}\\&& t=\sin(x)\\\\&&\frac{\mathrm{d}t}{\mathrm{d}x}=\cos(x)\Rightarrow \cos(x)\mathrm{d}x=\mathrm{d}t\\\\\\&& \int_{0}^{\pi}\sin(x)\cos(x)\mathrm{d}x=\int_{0}^{0}t\, \mathrm{d}t=\\\\&& \left[\frac{1}{2}t^2\right]_{0}^{0}=\frac{1}{2}\cdot 0^2-\frac{1}{2}\cdot 0^2=0-0=0 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2024 af peter lind

 Du kan også bruge sin(x)*cos(x) = ½sin(2x)   t =2x dt =2dx


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{som s\aa \ bliver:}\\&& \frac{1}{2}\int_{0}^{\pi} \sin(2x)\,\mathrm{d}x\\ \textup{med}\\&& t=2x\\\\&&\frac{1}{2}\mathrm{d}t=\mathrm{d}x\\\\&& \frac{1}{2}\int_{0}^{\pi} \sin(2x)\,\mathrm{d}x=\frac{1}{2}\int_{0}^{2\pi}\sin(t)\,\frac{1}{2}\mathrm{d}t=\frac{1}{4}\int_{0}^{2\pi} \sin(t)\,\mathrm{d}t=\\\\&& \frac{1}{4}\cdot \left[-\cos(t) \right ]_{0}^{2\pi}=\frac{1}{4}\cdot \left(-\cos(2\pi)-\left(-\cos(0) \right) \right )=\\\\&&\frac{1}{4}\cdot (-1+1)=\frac{1}{4}\cdot 0=0 \end{}


Skriv et svar til: Integralregning ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.