Fysik

Rapport om Fordampningsvarme for vand

03. november 2024 af Jose2211 - Niveau: C-niveau

Hej Jeg er gået lidt i stå med min fysik aflevering, håber at der er nogle der kan hjælpe. På forhånd tak

1) Vi skal måle dyppekogerens effekt og tiden, der går. Forklar, hvordan man bestemmer den tilførte energi ud fra de to størrelser.

Effekt= 1,12KW

tid=6 min

___________________________________________________________________________________

2) Vi skal måle massen af vand under forsøget. Forklar, hvorfor den bliver mindre og hvilken sammenhæng der gælder mellem den forsvundne masse og den tilførte energi.

- Massen af vand bliver målt hvert minut, i 6 minnutter

___________________________________________________________________________________


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2024 af ringstedLC

\begin{align*} \textbf{a)}&\textup{ Tilf\o rt energi}:&\;E &= P\cdot t \\ \textbf{b)}&\textup{ Forsvunden masse}:\\ &&\;E &= m\cdot L_{vand} \\ &&\;m &= \frac{E}{L_{vand}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textup{Energi = effekt gange tid.}\\\\ \textup{Energi pr. 6. min.}\\&E=(1.12\;\mathrm{kW})\cdot (0.1\;\mathrm{h})=0.112\;\mathrm{kWh}\cdot\left(3.6\cdot10^6\;\mathrm{\frac{J}{kWh}} \right )=\\\\&403200\;\mathrm{J}=403.2\;\mathrm{kJ} \end{}


Skriv et svar til: Rapport om Fordampningsvarme for vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.