Matematik

Spørgsmål til sandsynlighedsteori

11. december 2024 af Jens2354 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen - jeg har fået følgende opgave:

g1?(x)=f(x)? / ∫R? f(t)dλ(t) ,     D= {x = (x,y) in R| 0 <= y <= f(x) }.

Lad X og U være uafhængige reelle stokastiske variable, så X har fordelingen med tæthed g1 mht. λ, og U er uniformt fordelt på [0,1] Lad W være den stokastiske vektor i R2 givet ved W = (X,U f(X)).

Vis, at fordelingen af W har tæthed g mht. λ2

Hint: Prøv at bestemme E[φ(X,U f(X))] for en passende klasse af målelige funktioner φ. Man kan ikke bruge den ordinære transformationssætning, fordi Dikke nødvendigvis er afslutningen af en åben mængde (Df behøver ikke engang at være lukket). Men hvis man bruger Fubini først, så kan man overveje en én-dimensionel substitution.

Jeg må indrømme jeg ikke helt forstår hvor opgaven vil have mig hen. Jeg tænker netop vi skal skrive noget E[φ(X,U f(X))] = ∫R2 φ(X,U f(X)) dx op, og så prøve at få det omskrevet ved hjælp af fubini og senere noget transformationssætning - men jeg kan ikke lige få det til rigtigt at spille.

Håber nogen derude har en god ide eller to der lige kan hjælpe mig på vej :)


Skriv et svar til: Spørgsmål til sandsynlighedsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.