Kemi

Ligevægtskoncentrationer beregning

12. december 2024 af Bumbum113 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der vil hjælpe mig med denne opgave. Tak på forhånd :D


Svar #1
12. december 2024 af Bumbum113

Ups glemte at vedhæfte opgaven her er den


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2024 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2024 af mathon

\begin{array}{lllllllll}\textbf{c)}\\& \textup {Fuldst\ae ndig opl\o sning:}&\underset{(50-50)\;\mathrm{g}}{CH_3COONa\,_{\textit{(s)}}}\;\longrightarrow\;\underset{35.9885\;\mathrm{g}}{CH_3COO^-\,_{\textit{(aq)}}}\;+\;\underset{14.0115\;\mathrm{g}}{Na^+\,_{\textit{(aq)}}} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. december 2024 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textup{Svag base:}&&\underset{c-\alpha\cdot c}{CH_3COO^-}\;+\;H_2O\;\leftrightharpoons\;\underset{\alpha\cdot c}{CH_3COOH}\;+\;\underset{\alpha\cdot c}{OH^-} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. december 2024 af mathon

\normal \begin{array}{llllllll} \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\&&\frac{[CH_3COOH]\cdot [OH^-]}{[CH_3COO^-]}=K_b=10^{-pK_b}\\\\&& \frac{(\alpha\cdot c)^2}{c-\alpha\cdot c}=10^{-9.24}\\\\&&\frac{(\alpha\cdot c)^2}{0.609459-\alpha\cdot c}=10^{-9.24}\\\\ \textup{For}&&x=\alpha\cdot c=[OH^-]\\\\&&\frac{x^2}{0.609459-x}=10^{-9.24}\qquad 0<x<0.609459\\\\&&x=0.000019\\\\ \textup{Ionkoncentrationer:}\\&&[OH^-]=0.000019\;\mathrm{M}\\\\&& [H_3O^+]=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{[OH^-]}=\frac{10^{-14}\;\mathrm{M^2}}{0.000019\;\mathrm{M}}=5.26(316)\cdot 10^{-10}\;\mathrm{M}\\\\&&[Na^+]=\frac{14.0115\;\mathrm{g}/ \left( 22.990\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\right )}{1\;\mathrm{L}}=0.60(95)\;\mathrm{M} \end{}


Svar #6
15. december 2024 af Bumbum113

Tak!! hvordan har du beregnet værdien 0,609459

Svar #7
15. december 2024 af Bumbum113

Eller jeg mener hvor får du værdien for pKb

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2024 af mathon

pKb(CH3COO-) finder du i et opslag til 9.24.


Skriv et svar til: Ligevægtskoncentrationer beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.